Събития

12.10.2017
 
 
Литературно - музикална вечер под наслов "Поетичен листопад" се проведе днес в Народно читалище "Иван Вазов - 1871". В мероприятието взеха участие творци от литературен клуб - Сопот към къща-музей "Иван Вазов", ученици от школата по китара и Женска вокална група " Незабравка" при НЧ "Иван Вазов -1871".
***
12.06.2017
 
Лятната зеленина на гр.Хисаря като че ли беше най-подходящият декор за  Литературния салон, който се състоя в рамките на годишните празници на курортния градец. В залата на Културен дом  „Иван Вазов”  се срещнаха литературни творци от Сопот, Хисаря и Асеновград. Форумът беше открит от Яна Стойнова, след което  първи в дебрите на поезията навлязоха  петимата членове от ЛК”Родолюбие”- Асеновград. Те бяха представени от   Мариана Дафчева  – ипредседател на читалището и главен редактор на списание „Нов вечерник“.
Конфедерацията на българските писатели  – клон Сопот беше представена от секретаря на  клона Мая Панайотова. Тя даде последователно думата на единадесет творци от ЛК“Иван Вазов“. Зрителите се докоснаха до поетичните послания на Продан Проданов, Пенка Терзиева, Росица Николова, Дафинка Драганова, Георги Белчев, Гинка Панова, Лиляна Моллова, Мая Панайотова , Галина Димитрова, Николай Василев и  Таня Семкова.
Девет бяха домакините от ЛК”Извор”-Хисаря , представени от библиотекарката Яна Стойнова.Те грабнаха аудиторията с поезия на български и руски език, като достоен финал на този празник на духа бяха  стиховете на 82 -годишната поетеса Евгения Хука-Вълкова. В края на празненството всички позираха за обща снимка на фона на картините на Димитър Ненкин, изложени в залата. Картините на члена на Дружеството на пловдивските художници  и председател на „Ново арт-общество“ Ненкин бяха най-подходящата декорация за последвалите покупки на книги с автограф.
Галина Димитрова
-регионален координатор на Конфедерация на българските писатели за Карлово и Сопот.
http://konfederaciabgpisateli.com
*** 
15.02.2017

За втора поредна година д-р Димчо Труфчев спечели ПЪРВО място на конкурса на Община Сопот посветен на виното и любовта. Пожелаваме му здраве и творческо вдъхновение за още награди на национално и международно ниво!